Jätteinsats av Sirius innan raset kom

Sirius gör en jätteinsats – i lite mer än en period. Ändå stod det 3–9 på resultattavlan när matchen mot Falun var över. Ett nytt hårt slag för Sirius.

Faluns Johannes Larsson och  Victor Wettergren framför Siriusmålvakten Tobias Steineck. Favoittippade Falun vände ett underläge på två mål till en klar seger.

Faluns Johannes Larsson och Victor Wettergren framför Siriusmålvakten Tobias Steineck. Favoittippade Falun vände ett underläge på två mål till en klar seger.

Innebandy2019-10-13 19:36

Trots de stora förlustsiffrorna fanns det mycket att glädjas åt i Sirius.

Laget hade ledningen med 2–0 efter den första perioden. Bra försvarsspel och ett hårt arbete var nyckeln. Okej, Falun hade mycket boll – och även ett par bra lägen, ett ribbskott bland annat – men hemmaledningen var faktiskt inte så orättvis i det läget av matchen.

– Jag är jättenöjd med insatsen. Killarna lade ned ett oerhört bra jobb. Det var den överlägset bästa matchen i serien hittills den här säsongen, säger tränaren David Ahlmark.

Men möter man Falun så straffas man hårt vid misstag. Det blir obönhörligt. Och så blev det den här eftermiddagen och kvällen i IFU Arena.

– Vi tog några mindre bra beslut och mot ett sådant här lag måste man vara noggrann, säger Ahlmark.

Falun vände på resultatet i den andra perioden, men någon större fara på taket var det ändå inte för Sirius, som definitivt hade poängchans.

– Jag var inte oroad efter två perioder, konstaterar Ahlmark.

Men så i den tredje ... Det sade pang, pang och så pang igen. På sex minuter gjorde Falun tre mål och där avgjordes matchen. Några misstag av Sirius så small det direkt.

– Vi var bra ända fram till det att vi faller, vid 2–4 och 2–5, där någonstans. Vi kunde inte resa oss efter det. Hade vi haft fyra segrar med oss så hade vi nog tagit den här matchen också, säger David Ahlmark.

Men arbetsinsatsen från det blå-svarta laget var det inget fel på.

– Den var på topp, säger Johan Widh.

Nu rasade det iväg onödigt långt. De två sista målen kom när det var bara 25 sekunder kvar. Den som tittar bara på resultatet kan förledes att tro att det handlade om spel mot ett mål, men så var det inte. Falun var dock det klart bästa laget och vann mycket rättvist.

– Vi är på rätt väg. Det hårda arbetet och att vi låg rätt i positionerna är jag mest nöjd med, säger Siriustränaren, vars lag möter Dalen i nästa omgång.

Matchfakta

Sirius–Falun 3–9

(2–0, 0–3, 1–6)

Målen: 1–0 (16.48) Kevin Söderling, 2–0 (17.57) Johan Widh, 2–1 (20.51) Omar Aldeeb, 2–2 (29.30) Alexander Galante Carlström, 2–3 (37.00) Aldeeb, 2–4 (42.43) Galante Carlström, 2–5 (45.40) Victor Wettergren (straff), 2–6 (48.42) Galante Carlström, 3–6 (53.03) Filip Björk, 3–7 (58.02) Alexander Hallén, 3–8 (59.35) Patrik Rokkka, 3–9 (59.46) Galante Carlström.