Fyra segrar, två andraplatser och två tredjeplaceringar blev helgens facit för den rutinerade ryttaren som rider för Sällskapet Segersta sportryttare. Jeanna startade sex hästar i fem klasser och visade hög nivå i varenda ritt. Bland annat vann hon Grand Prix-klassen med Duendecillo P på lördagen. Hur orkar hon?

– Haha, jag rider så många hästar varje dag på hemmaplan så det är inga problem att tävla flera på samma dag. Jag känner väl till varje häst jag rider och kan matcha var och en. I stallet har jag 13 hästar i olika åldrar som regelbundet tränas, berättade Jeanna under en kort paus på söndagen.

Hon berättar att hon för närvarande har flera väldigt fina hästar som hon hoppas kan bli riktigt bra och prestera väl upp till svår klass.

Artikelbild

| Jeanna Högberg och hästen Quentin vann klassen Intermédiaire II när Ledingenäs Dressage Club arrangerade.

– Astoria, som jag i lördags vann Prix S:t George med, är en lysande stjärna som gör allt rätt. Den hästen tror jag kan bli hur bra som helst. Även Fiourucci som jag blev tvåa med på unghäst-VM 2016 är väldigt lovande.

Jeanna vill mer än gärna ta sig upp till toppskiktet bland de svenska dressyrryttarna. Hon är just nu placerad i grupp A i landslagstruppen som ligger snäppet under spetstruppen. För två och ett halv år sedan blev hon mamma till tvillingarna Ester och Noa. Efter det avbrottet på några månader siktar hon enbart framåt.

Helgens dressyrtävlingar var den största satsningen som Ledingenäs Dressage Club har gjort hittills. Klubben bildades för tre år sedan och har sin bas på Ledingenäs gård utanför Knivsta som ligger vackert belägen vid sjön Valloxen. Även om klubben än så länge inte har många medlemmar finns det ett stort kunnande om dressyrsporten, inte minst genom Anna Haag som var tävlingsledare under helgen. För att locka skickliga tävlingsryttare är det viktigt att erbjuda ett bra utbud av klasser.

– Vi ville arrangera en tävling med flera klasser på högsta nivå och det har vi lyckats med. Vi är nöjda med helgen och tar nu nya tag till två tävlingar till som kommer att arrangeras under året, säger Anna Haag.