Jelecak: ”Vi kommer väl förberedda”

Inget spel sedan den 5 oktober. På lördags inleds slutspurten för Sirius. ”Vi kommer väl förberedda” säger tränaren Mirza Jelecak.

Mirza Jelecak och Sirius känner sig förberedda inför avgörandet av allsvenskan.

Mirza Jelecak och Sirius känner sig förberedda inför avgörandet av allsvenskan.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Fotboll2019-10-17 13:30

Landslagsuppehållet har varit ett bra tillfälle för Sirius att vila och läka ihop truppen inför den viktiga avslutningen på allsvenskan, där Sirius fortfarande ”lever farligt” på tabellens undre halva. 
Samtliga spelare tillgängliga finns nu tillgängliga, förutom tre långtidsskador i Robert Åhman Persson, Adam Ståhl och André Österholm. 
– Vi har tagit tillfället i akt. Dels att vara lediga. Men också haft tre riktigt bra träningsdagar med fyra pass under slutet av förra veckan. Vi hade sedan ledig helg innan vi tränade måndag och tisdag, under torsdag och fredag blir det lite mer matchförberedande träningar innan vi inleder bussresan till Östersund på fredag, säger Mirza Jelecak. 
 

Att ha en mer skadefri trupp nu än tidigare är naturligtvis ett angenämt problem för Sirius-ledningen. Men också en sak som kräver sin fingertoppskänsla. 
– Det är lite av den svåra biten. Alla vill spela från start. Vi är 25 man i truppen och det är bara elva som kan spela från start. Men det är något som man som skulle också måste kunna hantera, det ingår i arbetet, säger Mirza Jelecak. 
 

Östersund borta inleder de tre avslutande matcherna för säsongen i allsvenskan. Blir det seger på lördag så kan kontraktet vara säkrat. 
– Det är mycket som står på spel för oss, men så har det varit hela tiden. Vi tar en match i taget. Östersund är ett lag som vi har tagit poäng av, men också ett lag vi har stor respekt för, säger Mirza Jelecak. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!