Redan efter sju heat hade Västervik ryckt åt sig en ledning med 28-14 på HZ Bygg Arena. De 1 650 (när hade Rospiggarna en sämre publiksiffra senast?) på läktaren kände nog inte riktigt igen sitt hemmalag.

Och på banan kände inte förarna igen underlaget, enligt lagkaptenen Andreas Jonsson.

– Efter förra säsongen var man tvungna att lägga i mer material i banan, det var nere på bärlagret. Vi har haft alldeles för lite tid på oss att köra in oss på banan. Banpersonalen har slitit grymt hårt för att få igenom tävlingen, men banan var inte alls som den brukar vara. Man lider lite med dem också, och samtidigit är man en vinnarskalle och är besviken och förbannad över resultatet. Förhoppningsvis har vi sytt ihop banan, så den passar oss bättre till nästa hemmamatch, säger Andreas Jonsson.

Artikelbild

| Erik Riss gjorde debut för Rospiggarna och visade sig vara en bra starter.

Jonsson körde in 15 poäng, och var klart poängbäst i Rospiggarna. Där bakom var det minst sagt tunt i poängproduktionen.

– Jag tycker ändå att alla försöker. Men det räckte inte till. Robert Lambert kom starkt på slutet, men samtidigt är Västervik ett grymt bra lag också, säger Jonsson.

Västervik hanterade också startsvängen betydligt bättre än hemmalaget i början av matchen. Något som annars brukar vara Rospiggarnas vapen på HZ Bygg Arena.

– De gör det mycket bättre än oss. Det är annars den fördel vi brukar ha hemma, där vi kan lura bortaförarna, men i dag blev vi satta på backen själva, säger Jonsson.

Artikelbild

| Andreas Jonsson vinner sitt första heat. Rospiggarnas lagkapten var lagets klart bäste förare mot Västervik. I övrigt var det väldigt tunt.

Att skadade poängmaskinen Jason Doyle saknades var extremt tydligt.

– Självklart. Han är en extremt stark förare. Jag tycker att han är Sveriges bästa ligaförare, så det är klart att det är ett stort tapp, säger Andreas Jonsson.

För Conny Ohlsson, har det blivit en tuff inledning på lagledarrollen i Rospiggarna. Två raka förluster och jumboplats efter två omgångar är naturligtvis inte enligt kalkylen.

– Det är ju inte drömstarten om man säger så. Men nu kan det bara bli bättre. I dag var vi inte där, vi är inte med från heat ett, säger Conny Ohlsson.

Normalt sett brukar Rospiggarna inleda starkt på hemmabanan. Men i den här matchen drog Västervik ifrån direkt. Ett försprång som bortalaget inte släppte.

– Vi hade pratat om det innan, att inte släppa iväg något försprång. Det hade varit skönt att ha en timeout, och slänga in det kortet där. Vi försökte samla ihop oss, men idag fick vi inte till det, säger Conny Ohlsson.

Allt är dock inte nattsvart för Rospiggarna. Angående Jason Doyle är prognosen positiv.

– Han ska vara tillbaka nästa vecka, och ska köra på tisdag, säger Conny Ohlsson.