Strömsberg har fått en tung inledning i division II med endast en poäng på de inledande sex omgångarna och nu har lagets huvudtränare Tobias Birgersson meddelat att han avgår.

– Han kom in till mig i måndags och sa att han tyckte vi skulle leta efter ett nytt namn, säger Rikard Birkehorn.

Varför tyckte han det?

– Han kände inte riktigt att han hade orken för att vara A-lagstränare i ett division II-lag.

Birgersson kom till Strömsberg inför förra säsongen och lyckades rädda laget kvar i division II, men precis som i fjol har laget fått kriga i botten i år.

– Resultaten spelar kanske in lite, men vi hade samma poäng förra året vid den här tiden. Sedan kände han kanske också att han inte riktigt fick spelarna med sig på sina idéer. Han har ett enormt klubbhjärta och kände för klubbens skull att vi skulle försöka hitta en ny resurs, säger Birkehorn.

Daniel Sjöberg kom till Strömsberg som assisterande tränare inför den här säsongen och kommer ta över tillfälligt efter Birgersson. Birkehorn säger att det inte är han som kommer bli den nya resursen.

– Han drar lasset just nu tillsammans med våra övriga ledare, åtminstone fram till lördagens match mot Gute. Sedan jobbar vi självklart med att hitta en ersättare för vår huvudtränare.

Kommer ni rekrytera inom klubben eller letar ni utifrån?

– Jag sitter faktiskt i ett möte med en av kandidaterna just nu, men kan inte säga något namn än. En tränare för Strömsberg måste ha det tänkande som föreningen står för och brinna för att vi är en liten förening. Vi kan inte bara ringa vilken tränare som helst och plocka in, utan vi är en liten bondklubb på ren svenska.

När tror du att ni har ett nytt namn klart?

– Kanske i helgen, men vi kan också behöva en eller ett par veckor till på oss. Det kan gå fort i den här branschen men det viktigaste är att vi får en person som passar vår förening.

UNT har sökt Tobias Birgersson för en kommentar.