Storvreta har gått som tåget i superligan den senaste tiden. I matchen mot Mullsjö kunde man definitivt säkra seriesegern vid poäng, men i stället blev det platt fall. Redan efter drygt en minut satte Kim Ganevik 1–0 för Mullsjö, ett av den första periodens fem insläppta mål för Storvreta. Efter den starten kunde aldrig Storvreta resa sig utan föll tungt med hela 13–8.

– Mullsjö var jättebra i dag och kom ut riktigt taggade. Vi försökte, försökte och försökte, men i dag mötte vi en motståndare som var bättre, säger Storvretas tränare Stefan Forsman och fortsätter:

– Vi har hållit uppe vår nivå en längre tid nu och jobbat på bra. Vi hade inte fullt fokus på den här matchen utan jobbar mer mot längre sikt och det var kanske det som avgjorde i dag. Mullsjö ville mer än vi ville.

Det är första gången den här säsongen som Storvreta släpper in så många mål. Varje gång som laget fick kontakt med Mullsjö så släcktes hoppet direkt av hemmalaget som var taggat till tänderna.

– Det var väl det som var signumet för matchen. Vi brukar inte släppa in så många mål samtidigt var det starkt att vi gjorde åtta, säger Forsman.

Just Forsman och hans assisterande tränare Hannes Öhman gjorde ett lyckat drag i den andra perioden då man valde att ta ut målvakten Viktor Klintsten och spela fem mot fyra efter att båda lagen fått varsin utvisning. Det gav resultat genom två snabba mål av Niklas Winroth och Jimmie Pettersson, men sedan släckte Isaac Rosén snabbt hoppet igen då han gjorde 9–5 en stund senare.

– Vi tänkte att det var vår chans in i matchen, vi brukar vara skarpa i de lägena. Vi hade en chans att komma in i matchen där, men när vi väl hade ätit oss i kapp så kom en käftsmäll.

Är du orolig inför slutspelet?

– Nej, det är jag inte alls. Det här tillhör spelet och vi är i en vas där vi har seriesegern i egna händer och är klara för slutspel, då kan sådant här hända. Grabbarna har gjort det jättebra och vi är laget som alla vill slå. Det är ny match på lördag och då gäller det att komma tillbaka till vinnarspåret för sedan börjar slutspelet och säsongen på riktigt. Det här var kanske en bra käftsmäll för oss så att alla är på tårna sen.

Storvreta valde att bänka stjärnan Alexander Rudd i den andra perioden och han spelade sedan inte mer under matchen.

– Vi gjorde flera flyttningar i laget och valde att spela med två andra centrar, säger Stefan Forsman.

Storvreta avslutar säsongen på lördag hemma mot Helsingborg.