Det har varit riktigt kallt i Uppsala de senaste veckorna sedan Uppsala Fotboll startade förberedelserna inför årets säsong i elitettan. Och något varmvatten finns inte i lagets omklädningsrum vid Löten.

– Jag minns inte exakt när det började, men jag vet att vi har haft varmvatten någon gång. Större delen av säsongen är det varmt så då tänker man inte på det, men nu är det ingen som duschar utan de flesta åker hem. De som stannar kvar tycker inte direkt att det är skönt, säger Ingrid Wixner som själv slutat duscha i omklädningsrummet.

Hur kallt är det?

– Det är inte svinkallt, men inte varmt. Det har varit så sedan vi satte i gång och tränade i år och har varit likadant tidigare också.

Enligt Wixner är det bara de som absolut måste som stannar kvar i omklädningsrummet.

– Det är kanske tre, fyra som är tvungna att duscha eftersom de har långt hem eller ska någonstans. Det leder till att man inte socialiserar lika mycket som innan och det har vi pratat om, man lär inte känna varandra.

Kommunala Sportfastigheter känner inte till problemet med att omklädningsrummet, som är beläget i Diöshallen, inte har något varmvatten.

– Vi har inte fått något sådant inrapporterat, säger vd:n Eva Sterte.

Sirius, som har ett av grannomklädningsrummen, har dock varmvatten.

– Det finns varmvatten, bekräftar målvakten Lukas Jonsson.