Kan Bois få stopp på Villas skytteess?

Det är inte mot Villa på bortaplan som Uppsala Bois ska vinna, men tränaren Ronnie Alsén vill se en prestation som laget kan vara nöjt med, oavsett resultat.

Alva Jansson, här i en match på Studenternas, och henns Uppsala Bois inleder elitseriespelet mot Villa på borrtaplan.

Alva Jansson, här i en match på Studenternas, och henns Uppsala Bois inleder elitseriespelet mot Villa på borrtaplan.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-08 15:10

Uppsala Bois kommer att slåss i botten av elitserien, det är nog alla i bandy-Sverige överens om. Det är mot lag som KS Bandy och Skirö som Bois ska  ta sina poäng för undvika sistaplatsen och direktnedflyttning.

Villa är ett lag direkt under den yppersta toppen med fjolårsfinalisterna Västerås och Skutskär. Villas resultat i Svenska Cupen tyder på att laget är lite vassare än i fjol. Och framförallt har man Matilda Svenler, som kom tvåa i skytteligan förra säsongen och som säkerligen kommer att betyda mycket även nu.

– Jag tror att Villa kan vara med och utmana Skutskär och VSK i enstaka matcher, men inte i långa loppet. Villa har bra resurser  och jag tror också att det är ett bättre lag jämfört med i fjol. Vi får inte tappa bollen på fel ställen när man möter ett sådant lag, säger Ronnie Alsén och syftar på bland andra Matilda Svenler.

Bois slår minst sagt ur underläge mot Villa på bortaplan.

– Men det kan vara en skön känsla. För oss gäller det att hitta andra saker som kan göra att vi känner oss nöjda med prestationen, säger Bois-tränaren.

I Uppsala Bois saknas Hammarbylånet Sofie Zachrisson, men i övrigt har Ronnie Alsén i stort sett alla spelare tillgängliga för spel.

– Vi lever mycket på jämnheten, det var anledningen till att det gick så bra förra säsongen, säger Alsén.

Matchdags

Villa–Uppsala Bois

Elitserien

Sparbanken Lidköping Arena 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!