"Kan inte spela så här nästa år också"

För ett år sedan var Sam Lundholm en av allsvenskans hetaste spelare. Nu får han i stället se tillbaka på en säsong av nästan konstant smärta.

Sam Lundholm har haft en skadefylld säsong.

Sam Lundholm har haft en skadefylld säsong.

Foto: TT

Fotboll2019-10-18 15:16

Lundholm missade stora delar av försäsongen på grund av problem med en häl. När säsongen väl skulle dra igång var dock Lundholm tillbaka om än med vissa problem. Hela säsongen har han till exempel spelat med ett hål i skon som han klippt själv för att undvika att skon trycker på hälen och inför varje match får han ta smärtstillande tabletter för att klara av att spela.

– Exakt, det måste jag göra, säger Lundholm efter fredagens träning på ett regnigt Studenternas. 

Hur ser du på din säsong?

– Med tanke på omständigheterna så har det varit helt okej. Jag tycker att jag var bra de första matcherna och sedan har jag varit lite sämre nu de senaste matcherna, men det är godkänt med tanke på hur jag haft det i år.

Hur mycket har hälen påverkat dig?

– Väldigt mycket så klart. Det gör ont och det är svårt med skorna också. Jag har inte kunnat gå fullt i år, jag har bara fått ta mig igenom säsongen.

Efter säsongen kommer Lundholm att försöka få bukt på problemen en gång för alla.

– Vi får se efter säsongen vad jag ska göra, jag kan inte spela så här nästa år också. Då blir det väldigt tufft.

Vad kan man göra?

– Man kan nog göra en del grejer, men det är inget som är bestämt. Nu kör jag de sista matcherna och efter det får jag bestämma mig. 

Hur jobbigt har det varit för dig i år?

– Det är klart att det har varit jobbigt, men jag har kämpat på och är ändå glad att jag har lirat. Det är aldrig kul när man har det tufft med skador och så, det är inte roligt att gå runt och ha ont.

Trots skadeproblemen är Lundholm i toppen av Sirius poängliga med sina fem mål, varav tre straffar, samt två framspelningar under säsongen.

– Man kan göra mer så klart, jag har haft lite stolpe ut och inte skapat så mycket heller den senaste tiden. Jag hade kunnat ha lite mer poäng, men det är helt okej med tanke på allt som har hänt.

Hur ser du på lagets säsong?

– Jag tyckte att vi hade något på gång i somras, men de senaste tio matcherna eller vad det är så tycker jag inte att vi har varit bra om jag ska vara ärlig. Stannar vi kvar är det väl godkänt, men det är klart att man vill mer och spela bättre. 

Under lördagen ställs Sirius och Sam Lundholm mot Östersund i en match som är minst sagt viktig i kampen om nytt kontrakt. 

– Det blir en tuff match, det tror jag verkligen, säger Sam Lundholm. 

Matchdags

Östersund–Sirius

Jämtkraft Arena, 16.00

Lundholms skadade häl.
Lundholms skadade häl.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!