De övriga resultaten i slutomgången gick även dem vägen – vilket betyder att Sirius blir seedad i svenska cupen och där kommer att få spela två hemmamatcher i stället för en (som allsvenskt lag) i gruppspelet.

Ett tag (stod ju länge 0–0 på Tunavallens fungerande resultattavla) såg det dock ut som att Sirius skulle sluta nia eller tia och få möta Elfsborg borta i svenska cupen. Men när både Hammarby och IFK Göteborg förlorade samt att Elfsborg tappade sin ledning hemma mot IFK Norrköping, och Sirius avslutade starkt, blev det en hisstripp i tabellen.

Nu blev Sirius sjua och får möta tian IFK Göteborg på hemmaplan i februari eller mars – vilket är en klar fördel både sportsligt och ekonomiskt om man vill gå vidare från gruppspelet för att han en chans att ”göra en Östersund” nästa säsong då segraren i cupen får kvala till Europa League.

För kan Östersund så kan väl Sirius? Ja, så har det i alla fall sett ut sedan 2012 när Uppsalalaget årsvis har tagit följe på jämtlänningarna resultatmässigt (Östersund fick ihop 42 poäng i fjol).

Något som kan sätta käppar i hjulet är att det framöver väntas bli en ombyggnation av Lötens IP med nya omklädningsrum som ska inledas i januari. Det talas om att Sirius eventuellt kommer att få flytta sina cupmatcher på grund av det till Gävle eller Stockholm – och det vore så klart en tung smäll för Sirius som redan har och haft sina duster med Uppsala kommun. Men om det påverkar chanserna att gå vidare ska nog vara osagt.

Vad gäller truppen för nästa säsong så uppgav Sirius assisterande tränare (och assisterande sportchef) Thomas Lagerlöf att det kommer att hända grejer redan i veckan som kommer. Jag räknar med minst fyra nyförvärv som kommer att göra skillnad. På listan att värva finns en målvakt, en mittback, en mittfältare och en anfallare utifrån hur snacket går.

Till sist: Våren 2012 var jag uppe som utsänd UNT-reporter och såg Sirius spela 1–1 borta mot Östersund i norrettanpremiären. Nu fem och ett halvt år senare bevakade jag min sista match för UNT då jag efter årsskiftet kommer att få nya arbetsuppgifter på tidningen. Det har varit en häftig resa att vara med på – och inte trodde jag att det då var femman och sjuan i årets allsvenska som jag då kom att bevittna på Jämtkraft arena.