Spade spelade, liksom Spitler, i Sandviken förra säsongen. Nu är hon i träning med Uppsala och kommer att spela lördagens träningsmatch mot Hammarby med laget.

– Vi har sett över vår offensiva uppsättning av spelare och känner att vi skulle behöva stärka upp där med en offensiv central spelare, säger tränaren och sportchefen Fredrik Bernhardsson.

Förutom Spade så har klubben även Sätras Hanna Nordström i träning veckan ut.

– Båda två är intressanta på sitt sätt. Cheyenne är mer klar och väldigt amerikansk i sin spelstil medan Hanna är yngre och spännande, det finns mycket att jobba med där. Det är två lite olika spelartyper, men jag ser båda offensivt centralt.

Men det finns bara plats för en?

– Som det känns nu så är det en plats som vi är ute efter i första hand.

Ett problem med Spade är dock att hon i nuläget är för dyr för Uppsala då han ska tjäna en bit över 14 000 kronor likt andra spelare från länder utanför EU.

– Som det ser ut just nu så har vi inte ekonomi för att lösa det och det är lite problematiskt. Då måste vi hitta en lösning där eventuellt någon sponsor går in och tar hennes lön, säger Bernhardsson.

Inför lördagens match mot Hammarby saknas annars Agnes Nyberg och Ariam Berhane som är på landslagsuppdrag samt Josefin Jarstad som är sjuk.