Kaptenen hyllar medspelarna efter segern

Niklas Busch-Thor nöjd med sitt lag efter matchen mot Falkenberg och att man nu skaffat sig andrum inför slutspurten.

Niklas Busch-Thor hyllar lagkamraterna för sina avgörande insatser mot Falkenberg.

Niklas Busch-Thor hyllar lagkamraterna för sina avgörande insatser mot Falkenberg.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2019-09-13 22:02

Andrum. Ett ord som beskriver läget bra för Sirius. Segern mot Falkenberg innebär att man nu skaffar sig ett skönt avstånd ner till den absoluta bottenstriden. Gentemot just Falkenberg, som ligger på kvalplats, har man nu ett försprång på sex poäng.

– Extremt skönt och det var alltför längesedan. En habil insats av hela laget där vi visade mycket hjärta. Ruskigt skönt att få till en sådan insats, speciellt i en så viktig match, säger lagkaptenen Niklas Busch-Thor.

– Nu får vi andas lite och det ser betydligt bättre ut, även om det är matcher kvar. Vi har känt att vi inte fått med oss skiten i vissa matcher. Nu är vi verkligen i ett läge där det är segern som räknas och man kan skita lite i hur det ser ut.

Flera spelare hade avgörande roller för Sirius. Och "NBT" lyfter fram sina lagkamrater som nycklar till segern.

– Fanns många som gjorde det bra. Lukas (Jonsson) gjorde en strålande match längst bak i målet och även "CG" (Christer Gustafsson). Man behöver att målvakter och vissa spelare gör sådana här insatser där de inte bara spelar bra, utan gör avgörande saker. Otroligt viktigt att spelare kliver fram och det behöver vi nu i slutspurten av säsongen.

Kändes också som ni hade ett stort publikstöd?

– Ja, riktigt kul. Kändes som att det var mycket folk och att det var lite extra den här kvällen, trots att det var den här typen av match. Man kände att det var förväntan i luften, både när det gäller publiken och hos oss spelare. Det var något redan på uppvärmningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!