Kaptenen: Klart att vi ska vinna

Vill Sirius få närmare kontakt med slutspelslagen är en seger hemma mot bottenkollegan Visby ett måste. "Det är en viktig match", erkänner lagkaptenen Johan Widh.

Siriuskaptenen Johan Widh erkänner att det är en mycket viktig match mot bottenkollegan Visby.

Siriuskaptenen Johan Widh erkänner att det är en mycket viktig match mot bottenkollegan Visby.

Foto: Håkan Lundh/akiv

Innebandy2019-11-21 07:30

Sirius var efter två segrar på den senaste tre matcherna på gång inför Växjö borta senast men rasade då ihop i slutperioden. Hemmalaget fick dra ifrån efter fyra raka mål och vann till slut med hela 9–4. 

– I två perioder var vi bra senast, men den sista perioden var för dålig. Vi kan inte börja med att släppa in två mål när vi själva behöver göra två, säger Johan Widh om slutet.

Ny chans till poäng finns på hemmaplan mot Visby. Gotlänningarna är nykomlingar och är enda lag som släppt in fler mål än Sirius den här säsongen. Hela 100 stycken på bara elva matcher. Detta efter hemska 15–3 i baken vid senaste besöket i iFU Arena (mot Storvreta) och 20–4 borta mot Falun i omgången efter.

– De har haft några konstiga resultat men har ju vunnit några matcher också, säger Widh.

På förhand känns det som en "måstematch" för blåsvart att vinna.

– Måste och måste ... men det är klart att vi ska vinna. Vi möter en nykomling på hemmaplan. Det är en viktig match.

I Visby finns en för Widh välbekant spelare. Jämnårige Patrik Jansson är en tidigare lagkamrat.

– Vi spelade ihop ett år i Storvreta när vi var 14 år och var i distriktslaget tillsammans, även i nåt skollag, säger Siriuskaptenen.

Som UNT berättat om tidigare är det högst tveksamt om Filip Eriksson kommer till spel efter att ha fått en smäll mot huvudet i matchen mot Växjö då han utgick.

Matchdags

Sirius–Visby

Superligan

IFU Arena 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!