Sällan har två sådana världsspelare gästat Uppsala. Anze Kopitar ledde sitt Los Angeles Kings till Stanley Cup-seger så sent som i våras och snittade en poäng per match i slutspelet. Han är ständigt med i toppen av NHL:s poängliga.
– Anze är en stor ledare som är omöjlig att ta pucken av. Han släpper dessutom pucken i rätt lägen hela tiden samtidigt som han har ett riktigt bra skott, beskriver Johan Alcén sin lagkamrat.

Bobby Ryan då? Amerikanen är en riktig skarpskytt som gjort 30 mål eller mer de senaste fyra säsongerna för sitt Anaheim Ducks. Ryan spelade även OS för USA senast i Vancouver 2010 och gjorde två mål direkt för Mora i sin debut i onsdags.
– Han är stor och tar sig alltid fram till bra lägen, han är en riktig sniper. Jag kan säga att jag tycker att Anze och Bobby är bäst i världen på sina positioner, men det är ju så klart olika vad man tycker.
Och då är det bara för dig att ha klubban i isen?
– Klart det är så. Samtidigt gäller det att spela mitt vanliga spel, man kan inte lita på att de ska göra allting.
Vad är din uppgift i kedjan?
– Det är att se till att Anze och Bobby får sina lägen precis som i NHL.

Det som Alcén vill framhäva främst är dock inte spelarnas egenskaper på isen, utan snarare utanför.
– De är fantastiska killar och absolut inga divor, det är väldigt roligt att se och de tillför jättemycket till laget.

Almtunas tränare Johan Silfwerplatz ser även han fram emot kvällens match mot superstjärnorna.
– Det är ju verkligen två superstars i NHL och vi får hålla ett extra öga när de är inne, säger Almtunatränaren.
I Almtuna saknas Victor Rollin-Carlsson fortfarande och han får sällskap på skadelistan av Mattias Guter, som återigen har problem med ljumskarna.

Mora är inne i ett rejält stim och har tagit poäng i de sex senaste matcherna varav fyra segrar. Gästerna har dock respekt för Almtuna trots den senaste tidens skrala resultat.
– Almtuna har ett bättre lag än vad tabellen visar. Det blir tufft att göra mål nu också när Enroth står mellan stolparna, det är en grym förstärkning det också, säger Johan Alcén.