Sirius presenterade på torsdagkvällen sin sportsliga organisation för 2012 och de som ska vara ansvariga för samtliga områden, allt om det kommer inom kort här på UNT.se

Ordförande Bosse Lundqvist har tidigare inte velat kommentera uppgifterna som UNT presenterade för honom tidigare i veckan när det gäller Kim Bergstrand men enligt säkra källor ska han nu vara klar för klubben.

Kim Bergstrand hade en lång karriär som spelare i klubbarna AIK, Hammarby och Brommapojkarna, i den sistnämnda klubben jobbade han också som tränare i åtta år. När UNT tidigare i veckan frågade 43-åringen från Täby om Sirius och tränarjobbet var han fåordig men bekräftade samtidigt då att han skulle lämna jobbet som ledarutbildare på svenska fotbollsakademin för ett tränarjobb.
– Jag diskuterar med flera klubbar och det kommer att bli klart den här veckan var jag hamnar, mer kan jag inte säga, sa Bergstrand då.

Nu är inte Sirius ett helt oskrivet blad för Bergstrand som såg laget under säsongen då man bland annat spelade mot Frej och han har lite koll på sin nya arbetsgivare.
– Sirius är en klubb med potential och med ett bra varumärke. Och att Uppsala är en stad som är ganska svältfödd på framgångar i de stora idrotterna.

För Sirius som därmed just avslutat samarbetet med Andreas Brännström innebär det att man på nytt lockas av att ta in en tränare från Stockholm. Tidigare har Magnus Pehrsson och Pär Millqvist i par med Gary Sundgren tränat klubben. När det gäller kopplingarna till AIK genom åren är det minst dubbelt så många men utan de tycks mer vara en form av tillfällighet än något mer utarbetet samarbete att tala om.

Allt om Sirius tränarvärvning och den övriga organisationen i Sirius kommer att finnas här på UNT.se inom kort.