Kingsley Sarfos utvisning stoppas

Riksåklagaren återupptar förundersökningen mot Kingsley Sarfo efter den nya bevisningen. Nu väljer Högsta domstolen att inte visa ut den förre Siriusstjärnan för tillfället.

Kingsley Sarfo har begärt resning.

Kingsley Sarfo har begärt resning.

Foto: TT

Fotboll2019-11-07 17:43

Kingsley Sarfo dömdes till fängelse och tio års utvisning sommaren 2018 för två fall av våldtäkt mot barn. UNT kunde för några veckor sedan avslöja att Sarfo begärt resning tack vare ett nytt födelsecertifikat på flickan. Enligt certifikatet skulle flickan vara äldre än det som framgår i domen och därmed skulle det inte röra sig om våldtäkt mot barn.

Nu kan UNT avslöja att Högsta domstolen beslutat att Sarfo inte ska visas ut tills vidare. Detta då riksåklagaren har återupptagit förundersökningen i och med den nya bevisningen.

– Det är ett väldigt positivt beslut. I och med att man återupptar förundersökningen så kommer han att få en ny chans och prövning av det här. Dessutom kommer han inte att kunna utvisas under prövningen. Går det rätt så får han rätt, resning och uppehållstillstånd, säger Sarfos advokat Thomas Bodström.

En delseger för er?

– Det är definitivt ett steg i rätt riktning. Han fick ingen rättvis prövning förut, det var för vanskligt med bevisningen, men det ska jag se till att han får nu. 

Hur lång tid den nya processen kommer att ta är oklart, men Sarfo kommer alltså att få stanna i Sverige till dess att ärendet är avslutat. Sarfo kommer inom närtid att släppas från fängelset då det ursprungliga straffet är avtjänat. 

– Jag är lättad och Kingsley blev omåttligt glad över att man äntligen prövar det här utifrån vad han har sagt hela tiden, säger Sarfos rådgivare Glenn Bovin. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!