När Sirius i måndags presenterade sin nya sportsliga organisation så var fystränaren ny. Viktor Helander lämnar föreningen och in i stället kommer Johan Holmström. Holmström har ett gediget förflutet både som fysioterapeut och fystränare. Han har arbetat med Gefle IF de senaste 19 (!) åren. Från division I, upp i allsvenskan och nu när laget fick lämna superettan. Nu tar han alltså steget över till Sirius från och med årsskiftet.

– När vi åkte ur kändes det som att 19 år räcker. Då ringde Sirius och frågade om jag var intresserad av att träffas och vi fann varandra snabbt. Jag träffade Mirza och Ola där vi pratade om hur ett upplägg skulle kunna se ut med de förutsättningar som Sirius har 2019. Jag såg stora möjligheter och på den vägen är det. Det känns otroligt kul och en utmaning som jag gillar, säger Holmström.

Kan du berätta mer om upplägget?

– Vi kommer att ha lite annorlunda tänk jämfört med tidigare säsonger utifrån vad Mirza har sagt. Vi tänker i lite andra banor och det blir lite nytt tänk kring fysträningen och även hur vi kan integrera fysen i fotbollsträningen mer för att tidseffektivisera och kombinera det nästa säsong.

Sirius drar igång träningen igen den 8 januari och för Holmström handlar det då primärt om att lära känna alla individer i laget.

– Det blir ett 20-tal nya individer där jag måste lära känna deras kroppar och behov. Vi kommer att testa spelarna och se vilka behov som finns och vilken status de har. När man varit i en förening så länge som jag h ar varit så känner man alla spelare och vet precis var man ska börja. Ibland är det bra att det kommer nya ögon och ser det på annat sätt.

Vad är din bild av Sirius sedan tidigare?

– Otroligt positiv. Jag har mött Sirius ett otal gånger med Gefle både i seriespel och i träningsmatcher. Det är en spännande resa de har gjort de sista åren. Jag har sett laget spela en del och är otroligt imponerad av deras resa och jag ser fruktansvärt mycket fram emot att börja jobba.

Holmström kommer att jobba tajt med Sirius naprapat sedan tidigare Anton Hagberg som fortsätter även nästa säsong. Sirius satsar då mer på organisationen där de båda kommer att vara med på varje träning, något som inte varit fallet tidigare.

– Det är ett krafttag som Sirius tar kring det här och det ligger i tiden. Det är bra och vi går mot att kunna effektivisera träningarna mer och vinna återhämtningstid så att vi därigenom får fräschare spelare, säger Holmström.