Den 202 centimeter långe 16-åringen, född 1999, är nästa i raden av KFUM Uppsala Basket-talanger att testa lyckan utomlands. Felix Edwardsson vann U17-SM-silver med Uppsala i våras och var med och förde Sveriges U16-landslag till ett överraskande brons i b-EM i augusti, vilket innebär avancemang till a-divisionen till nästa år.

Nu väntar en framtid hos Brose Basket från Bamberg, nära Nürnberg i södra Tyskland. Den tyska storklubben har blivit mästare i Bundesliga fem av de sex senaste säsongerna och är Tysklands bidrag i Euroleague tillsammans med Bayern München.

Felix Edwardsson lämnade Uppsala redan under tisdagseftermiddagen.

– Det ska bli spännande och roligt. Jag rivstartar den här veckan med träning i Pro A-laget (andradivisionen) och träningsmatch, sedan åker jag direkt till Italien för U17-turnering mot bland annat Barcelona, CSKA Moskva och Bologna, säger Felix Edwardsson, som tidigare också provtränat med spanska Sevilla.

Felix Edwardsson är en i raden av Uppsalaprodukter som lämnat Uppsala i ett tidigt läge för ett liv som ungdomsproffs. Tidigare har bland annat Marcus Eriksson (Spanien), Jonathan Person (Italien) och Viktor Gaddefors (Italien) testat lyckan.