Östhammars MK arrangerar Lundasprinten och tävlingen är den femte deltävlingen i Öppna Östra Sprintcupen, som avgörs i åtta deltävlingar. Övriga arrangörer är Films MK, Sigtuna RC, Vallentuna MK, Rasbo MK, Mälaröarnas MK och MK Rimo. Efter Östhammar är Rasbo näst på tur att arrangera sin tävling den 2 september. Östhammar är enda klubb att arrangera två deltävlingar i serien.

Unikt för Lundasprinten är att det är den enda av de åtta deltävlingarna som körs på asfalt.

– Serien pågår hela året, med olika underlag, och när året är slut räknas alltihop och en mästare koras, säger Roger Ingvarsson i Östhammars MK, som är tävlingsledare för Lundasprinten.

Deltagarna i tävlingen kommer till största del från Uppland, Stockholm och Gävletrakten.

– Vi har lite mindre antalet startande i årets tävling än det brukar vara, säger Roger Ingvarsson, som dock utlovar full fart på flygfältet.

Flertalet lokala förare finns representerade i de olika klasserna. Bland annat Pontus Westman från Films MK, som vann 2017 års upplaga av Lundasprinten. Westman kör i klassen 2WD, som är en tvåhjulsdriven klass. Även Lars Eriksson från hemmaklubben Östhammar kör i samma klass. I fyrhjulsdrivna klassen 4WD kör även hemmaåkaren Joacim Süld. I klassen grupp E med otrimmade bilar kör Östhammars Alexander Eriksson, medan Kent Nilsson från Almunge MK är det lokala hoppet i grupp F där det mest kör Volvobilar av olika modeller. I klassen appendix K, för gamla bilar som är byggda efter den gamla tidens regler, är Christoffer Storäng från Rasbo MK det lokala inslaget.