Christian Hägg, som är bror med Robert Hägg, som just nu spelar i VM med Tre Kronor, har skrivit på för Almtuna efter en säsong i Visby/Roma där han var en av de poängbästa spelarna.

Kontraktet gäller över en säsong.

Christian Hägg har mest spelat i Hockeyettan, bland annat för Enköpings SK och Tierp. Han har även U16-landslagsspel på meritlistan.

I Visby/Roma gjorde Hägg 38 poäng (14+24) på 44 matcher.

– Det känns kul att Christian Hägg kommer till oss då han är från närregionen. Han är en hårt arbetande spelare som har kapacitet att göra många poäng. Vi tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss, säger Niklas Sjölund från Almtunas styrelse till klubbens hemsida.

Christian Hägg om sitt beslut att lämna Gotland för att flytta hem till uppländska distriktet:

– Jag har varit runt i landet och spelat och det lockade att flytta hem nu igen. Nu vet vi ju inte om det blir spel i ettan eller allsvenskan men det lockar att få vara med på resan oavsett, säger Christian Hägg till Ais hemsida.

Senast 15 juni vet Almtuna med säkerhet vilken division laget kommer att spela. Detta beroende på hur det går med Panterns ekonomi, som just nu – bara ett par veckor från deadline 30 maj – är körd i botten och spelarkontrakten ska vara uppsagda.