– Happee presenterade en lösning som är bra både nu och för framtiden och vi pratade om det i familjen, och tog ett beslut att köra en säsong till, det känns väldigt spännande och roligt, säger 41-åringen i ett pressmeddelande.

Sedan Kohonen fick lämna Storvreta har han spelat en sejour i den finska ligan med SPV innan han de två senaste säsongerna varit tillbaka i den svenska superligan för spel i Helsingborg. Att han var klar i Skåne har varit känt länge men sedan har det dragit ut på tiden med en ny klubbadress. Men nu är det alltså färdigt och det blir spel i moderklubben från Jyväskylä. Kontraktet är på ett år och det kan mycket väl bli Kohonens sista klubbadress.

– Jag har haft en fantastisk tid och karriär i Sverige. I Balrog, Storvreta och Helsingborg finns det många nära och kära, och många fina minnen. Nu har jag fått möjligheten att få avsluta i min moderklubb, och det är förstås speciellt, säger Kohonen vidare i pressmeddelandet.

Happee spelade final mot Classic förra säsongen, en final klubben dock förlorade.

Tränaren i Happee, Mikko Lehto, säger i pressmeddelandet:

– Det är fantastiskt att få hem Mika, till klubben där allting började. Jag ser Mika som en stor ledare i vårt lag och en viktig förebild för våra yngre spelare., både på och utanför planen. Vi i staben ser mycket fram emot säsongsstarten och att få jobba tillsammans med Mika och resten av laget. Kung Kohonen är tillbaka i älgarnas tröja och det är vi glada för!

Kohonen har vunnit allt som går att vinna och siktar på att ta en plats i den finska trupp som ska spela VM i Prag i Tjeckien i december.