För inte så länge sedan stod det klart att Josh Wicks skulle återkomma till Sirius för en andra säsong. Han vet nu vem han ska konkurrerar med. Det blir 19-årige Gustav Nyberg, ursprungligen från Norrtulls SK.

Nyberg har tillhört AIK:s U19-lag men har tränat regelbundet med a-laget. Sedan Sirius drog igång träningen tidigare i januari har han funnits på plats på Löten.

– Gustav kommer med goda vitsord både från ungdoms- och A-lagsmiljön i AIK. Det är en explosiv målvakt med en god spelförståelse för sin ålder, det finns mycket talang där för målvaktstränarna att arbeta vidare med, säger Siriustränaren Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Till hemsidan beskriver Nyberg sig själv:

– Jag är orädd, reflexsnabb och bra med fötterna, säger han.

Sirius meddelar samtidigt att man till sommaren väljer att låna ut klubbens tredje målvakt, Lukas Jonsson, för spel i Norge. I Mjøndalen är det tänkt att han ska få mycket speltid.

– Det är en lösning som går i linje med vårt fokus på att hela tiden fortsätta utvecklas. Det blir en bättre utvecklingsmiljö både för Gustav som får komma in hos oss och för Lukas som får spela matcher och komma tillbaka med ny erfarenhet, säger Lagerlöf till hemsidan.