Klart: Marcus Birro till Sirius

Här är Sirius andra värvning under transferfönstret. I stället för en spelare handlar det dock om medieprofilen Marcus Birro.

Marcus Birro ska skildra Sirius från insidan.

Marcus Birro ska skildra Sirius från insidan.

Foto: Staffan Claesson/TT-arkiv

Fotboll2019-12-04 15:53

Det var Expressen som först rapporterade att Marcus Birro var klar för en roll i Sirius. Det bekräftas nu av klubbens marknadschef Cilla Fischer.

– Henrik (Rydström) har varit med flera gånger i Birros podcast Studio Allsvenskan och det var där tanken föddes. Det slutade med att Birro kontaktade mig och frågade om det var aktuellt, säger Fischer. 

Birro är främst känd som författare och stor fotbollssupporter till främst Örgryte och Roma. Han har vunnit ”På Spåret” och kommer senast från en roll hos Sirius konkurrent Örebro där han var programledare och skribent.

– Han har bra erfarenhet och jag tror att Birros framtoning i texter kan tilltala det studentikosa Uppsala. I Studio Allsvenskan har han också tagit ställning för ett schysst samhälle och mot nätmobbning, säger Fischer.

Tanken är att Marcus Birro ska göra tv-inslag inifrån Sirius.

– Man ska få lära känna Ola Andersson, Henrik Rydström, Mirza Jelecak och spelarna. Han får gå med i det vardagliga, filma och intervjua för att visa vilka människorna i Sirius är. Vi vill visa själen i Sirius.

Han är en känd person, hur mycket har det spelat in i rekryteringen?

– Det jag hoppas få ut mest är hans kompetens, men samtidigt är han ett känt varumärke vilket är grädden på moset. 

Marcus Birro börjar jobba för Sirius efter årsskiftet.

– Man kan förvänta sig kontinuerliga filmer varje vecka och att de som följer Sirius ska lära känna människorna bakom klubben, säger Cilla Fischer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!