Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson stannar i Almtuna. Kontrakten är på två år och sträcker sig alltså över säsongen 2019/2020.

– Det känns jättekul att klubben tror på oss. De tycker väl att vi har gjort ett gott jobb den här säsongen, säger Martin Gudmundsson, som med sina 31 år är en landets yngsta tränare på den här nivån.

– Jag har ändå varit med ett tag, men inte som tränare på den här nivån. Jag lär mig något varje dag. Det fanns inga tveksamheter, jag tackade ja direkt när jag fick erbjudandet. Det är pefekt för min karriär, jag älskar Almtuna där jag varit spelare och tränare sedan 2006.

Gudmundsson och Marcus Ragnarsson har lyckats bra med Almtuna hittills. Än så länge ligger laget på en slutspelsplats – det nederlagstippade laget ska tilläggas.

– Vi har nästan bara startat den här resan. Det finns mycket kvar att förbättra och utveckla. Vi är sugna på att ta klubben uppåt i hockey-Sverige, att bli ett stabilt lag på den övre halvan. Vi ska försäka förbättra oss år för år.

Gudmundsson och Ragnarsson kompletterar varann bra, det är uppenbart för alla som har följt laget på nära håll.

Där finns också målvaktstränaren Mikael Andreassson, som har lyckats mycket bra med Oscar Fröberg och Arvid Ljung.

Nu får tränartrion sällskap av Björn Danielsson, som har funnits med i bakgrunden den här hösten och vintern. Nu får han en officiell roll i klubben. Enligt klubbchefen Andreas Klingberg blir titeln sportchef.

– Jag ska hjälpa till runt laget, bland annat med scouting, säger Björn Danielsson, som varit sportchef i Almtuna tidigare.

Danielsson inledde sin ishockeykarriär i Arlanda Wings, som klubben hette då. Det blev allsvensk succé för den pucksäkre, finurlige och snabbe spelaren – och sedan flytt till Brynäs.

Nu tar alltså Danielsson steget tillbaka in i Almtunas organisation och blir ansvarig för bland annat scouting och spelarrekrytering på a-lagsnivå, och då talar vi om herrlaget.

– Det är bara kul att vara tillbaka. Stommen i laget finns faktiskt kvar sedan min tid i klubben förra gången.

Vad kan vi förvänta oss den närmaste tiden? Transferfönstret stänger 15 februari. Kommer Björn Danielsson och Almtuna att "dunka in" Tony Mårtensson?

– Ja, ha ha, det vore ju bra! Nu handlar det mer om att få lugn och ro inför spurten av serien. Vi har haft sjukdomar och skador och har gjort några korttidslösningar, men nu vill vi ha lugn och ro, säger Danielsson.