22-åringen kommer närmast från Vasalund i division I norra och har skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Otroligt kul, jag har sett fram emot det här länge. Jag har känt ett stort intresse under en längre tid och det känns som att tränarna har väldigt bra koll på mig. Det har vägt väldigt tungt, säger Axel Björnström till Sirius hemsida.

Vänsterbacken är en målfarlig sådan, vilket påminner om Jesper Arvidsson som abonnerat på platsn som Sirius vänsterback den gångna säsongen. Arvidsson slog till med sju mål medan Björnström svarade för åtta fullträffar i division I 2016.

– "Acke" är en duktig fotbollsspelare som vi har följt i många år och har bra koll på. Han är spelskicklig och uthållig med en väldigt fin vänsterfot, och kan täcka alla positioner på en vänsterkant, säger Sirius tränare Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Sirius filosofi att satsa på långtidskontrakt med unga spelare är tydlig. I somras signerade Zacharias Faour, Shkodran Maholli och Elias Andersson 3,5-årskontrakt och nu har både Sherko Faiqi och Axel Björnström skrivit på för kommande fyra år.

– Jag är övertygad om att jag är redo, så det ska bli kul att testa på allsvenskt spel. Det är såklart en tuff konkurrenssituation, men jag tänker inte bara ställa mig i någon kö och vänta på min tur. Jag ska in och konkurrera direkt, säger Axel Björnström.