Det var för ett år sedan som det stod klart att damlaget lämnar Sirius organisation för att i stället starta den nya föreningen Uppsala Fotboll. Som en del i det så skrevs ett avtal där Sirius åtog sig att stötta det nya laget ekonomiskt genom att i princip sköta all administration för laget under det första året. Enligt uppgifter till UNT har det varit tjänster till ett värde av ett sexsiffrigt belopp. Nu står det klart att avtalet inte kommer att fortsätta.

– Det är avslutat. Vi har en ny partner där nu och det här påverkar inte vår ekonomi, säger klubbchefen Gunnar Källsten.

Betalar ni inte för administrationen nu heller?

– Det jag kan säga att är att vi är väldigt nöjda med den partner vi har just nu, sedan får vi se exakt hur samarbetet kommer att se ut.

Varför fortsatte inte samarbetet med Sirius?

– Sirius har en ganska omfattande verksamhet och de kände att de ville använda sin personal till sin egen verksamhet. Om vi då kan vara med och hjälpa till med det så gör vi det, det är bra för oss båda, säger Källsten.

UNT har tidigare rapporterat att Uppsala Fotboll kommer att göra ett plusresultat under sitt första år. Till nästa år hoppas man öka omsättningen.

– Det är klart att vi vill öka omsättningen för att kunna bli bättre, det är inget snack om det. Exakt var vi hamnar får vi se, säger Källsten.