Föreningens klubbchef har varit med om både med- och motgång under de tre år han varit verksam. Mest turbulent var det under fjolårssäsongen när både tränaren Niklas Eriksson och så småningom sportchefen Tobias Pehrsson fick sparken.

Nu väljer alltså Klingberg att avsluta sin tjänst i Almtuna. Den sista april blir hans sista arbetsdag i föreningen.

– Att Andreas väljer att sluta är självklart tråkigt då hans engagemang och arbete haft stor betydelse för klubbens utveckling, säger Almtunas ordförande Niclas Fröberg.

– Jag är otroligt glad och stolt över mina tre år i Almtuna. Jag har fått en uppgift från styrelsen och har byggt upp en ny organisation som jag vet kan föra Almtuna vidare in i framtiden, säger Andreas Klingberg.

Vem som kommer att ersätta honom är inte klart. Rekryteringsprocessen pågår, men Fröberg säger att man hoppas ha hittat en ny vd under våren.

Andreas Klingberg säger att han trivts i Almtuna:

– Att vara Klubbchef i Almtuna är något jag kommer bära med mig resten av livet och alla fina vänner man har fått i och runt föreningen. Almtuna går mot en ljus framtid och jag kommer alltid känna en stor kärlek till klubben.

Nyligen gjorde Almtuna (och Andreas Klingberg) klart med en ny sportchef: Björn Danielsson. Man skrev också tvåårskontrakt med tränarparet Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson.