Stefano Vecchia har tvingats till ett mindre ingrepp i knäet och har missat de två senaste matcherna i allsvenskan mot IFK Göteborg och Dalkurd. Nu kommer besked att det inte blir något spel borta mot Malmö FF heller.

– Jag har haft problem med ett hopparknä under en ganska lång tid, men det har hittills hållit sig på en okej nivå. Under sommaren blev det dock sämre och vad det beror på vet jag inte, om det har varit för mycket matcher under våren eller så, säger Stefano Vecchia som hittills noterats för ett mål (det avgörande 1–0-målet borta mot Elfsborg) och tre assist på 15 matcher i allsvenskan.

– Jag har sakta men säkert börja rehabträna på riktigt och jag är på god väg tillbaka, men jag är absolut inte hundra än, säger Stefano Vecchia.

Så inget spel mot MFF på söndag?

– Min känsla är att det blir för tidigt.

Siriusspelaren vill helt enkelt ta det säkra för det osäkra.

– Att jag ska riskera mitt knä och spela mot MFF är inte optimalt. För mig handlar det om att jag inte är redo och jag känner inte att mitt knä är helt hundra.

– Alltså, jag är med på fotbollsträningarna igen och jag är med och springer och gör riktningsförändringar igen, men jag behöver mer tid.

Hur ser du på läget i Sirius just nu?

– Vinsten mot BP var helt avgörande och vändningen mot Göteborg gjorde att man kom in i ett stim med segrar. Det är samma sak om du förlorar ett par matcher, det är lätt att det bara fortsätter på samma sätt. Därför var det otroligt skönt att få vinna och få spela bra under några matcher, säger Vecchia som missade den tunga förlustmatchen hemma mot Dalkurd.

– Efter den andra vändningen mot Göteborg kanske vi trodde att allt bara skulle gå vår väg. Visst var det tungt att förlora mot Dalkurd, men samtidigt känns det som att det fanns saker att ta med sig, som vår andra halvlek.

Stefano Vecchia hoppas istället vara tillbaka till bortamatchen mot Gif Sundsvall den 2 september.