Säsongen 2015 har varit en enorm resa för Jonnie Lindberg. Framgångarna har gått i varandra, från hemkammandet av EM-guldet förra året till slutsegern i NHRA-serien i USA. Hans absolut största seger i karriären.

26-åringen, med Tierp Arena som hemmabana, tog totalsegern i Top Alcohol Funny Car och gjorde det på Pomona, Kalifornien, en söndag i november.

Att vinna NHRA-mästerskapet i USA, dragracingens hemland, är stort och att Jonnie Lindberg blev förste icke-amerikan att göra det är ännu större.

Artikelbild

Daniel Jansson, Göta MS.

Årets säsong var dessutom den första ”riktiga” i USA för bröderna Jonnie och Johan Lindberg där de för första gången körde samtliga tävlingar i NHRA-mästerskapet. Förutom totalsegern satte de även världsrekord med tiden 5,361 sekunder.

Mästerskapet var en helt öppen fråga inför finalen där allt skulle komma avgöras i de sista elimineringarna på Pomona. Lindberg bemästrade de 4000 hästkrafterna allra bästa när det gällde som mest och redna vid avancemanget från semifinalen var mästerskapssegern säkrad – men också framtiden för ”Lindberg bros” vars seger gav ett större eko på andra sidan Atlanten än på hemmaplan i Sverige.

Nu belönas han med Motorextras utmärkelse för Årets prestation i Motoruppland, som senaste delades ut 2013 till endurodrottningen Jessica Jönsson.

Bland övriga vinnare landade en dubbel hos Anders Norstedt i SMK Uppsala. Som Årets arrangör för succén Rally Uppsala och som Årets ledare för Norstedt Ordföranden, eldsjälen och förre rallycrosskungen har satt SMK Uppsala på kartan med Rally Uppsala som det stora flaggskeppet.