Kim Knudsen har varit arbetsbefriad från sin tjänst i Storvreta i över två månader. UNT skrev redan i början av december att det fanns uppgifter som sade att han hade fått sparken. Det förnekades då av nye ordföranden Henrik Ededahl men som hänvisade till en planerad omorganisation. Den mer exakta anledningen nu ska vara arbetsbrist.

– Vi har kommit överens om att han inte ska komma tillbaka och jobba, säger Ededahl.

Uppgörelsen skrivs under parterna under tisdagen och man har kommit överens även med fackliga företrädare. Knudsen har en uppsägningstid på sex månader.

Hur löser ni de arbetsuppgifter som Knudsen ändå haft?

– Just nu har vi spridit ut de uppgifterna på styrelsen. Det ekonomiska läget vi är i gör att vi måste ta bort tjänster för att spara pengar, säger Ededahl.

Knudsen kom till Storvreta från Fyrisfjädern 2012. Han anställdes då som klubbchef. Under hans tid i klubben har det både blivit missat slutspel och SM-guld för herrlaget.

Storvreta har alltså sedan en tid tillbaka aviserat att man jobbar med en omorganisation. Den nya organisationen kommer att sjösättas nu. Men att vända det ekonomiska läget gör man inte i en handvändning. Miljonförlusten under föregående verksamhetsår slog hårt och nu gäller det att få en ekonomi i balans. Inte minst då det nästa års införs en elitlicens för innebandys högsta serier.

– Det måste vi jobba för fullt med nu. De kostnader vi tar nu måste generera intäkter nästa år, säger Ededahl.

Under den elitkonferens som hölls förra helgen informerades det om att det endast var två superligaföreningar som inte klarat sig om det funnits en elitlicens i dag. Storvreta var inte en av dessa, men man fick en varning. Detta då man dras med ett negativt eget kapital.

Kan det bli tal om fler uppsägningar?

– Inte just nu.

Dock har Stefan Forsman sagt upp sig själv från de 40 procent han har i föreningen utöver sitt uppdrag på 60 procent som huvudtränare för superligalaget. Efter säsongen kommer Forsman även att sluta som tränare. Detta har han aviserat sedan lång tid tillbaka.

UNT har sökt Kim Knudsen.