Kohonen: "Det kändes bra att vara tillbaka"

Storvretaikonen Mika Kohonen mötte sin gamla klubb när hans nuvarande klubb Happee gästade Uppsala.

Mika Kohonen var med när hans Happee gästade Storvreta i Ärentunahallen.

Mika Kohonen var med när hans Happee gästade Storvreta i Ärentunahallen.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/arkiv

Innebandy2019-09-16 14:17

Med över 330 matcher för Storvreta är Mika Kohonen, 42, en av klubbens största ikoner genom tiderna. Sedan fjolårssäsongen spelar han i finska Happee Salibandy och var med i den 20 man stora truppen som åkte till Sverige för att spela dubbla träningsmatcher mot just Storvreta.

– Det kändes bra att vara tillbaka, säger Mika Kohonen efter att hans Happee hade förlorat med 4–0. Han fortsätter sedan:

–  Storvreta spelar bra och gjorde det svårt för oss.

Men det var förstås inte bara kul att hälsa på Storvreta. Även familjen bor utanför Uppsala medan Mika spelar innebandy i Finland.

–  Det är ju skönt att komma hem och kunna umgås med dem lite också.

Helgens träningsmatcher var inte bara genrep för den svenska regerande mästaren Storvreta. Även Happee, som är finska regerande mästare, gör sig redo för sin höst

Hur ser du på klubbens målsättningar?

–  Målsättningarna är nog som dem alltid är. Vi ska vinna alla matcher och gå hela vägen, säger Kohonen.

Hur ser dina egna målsättningar ut då?

–  Jag vill ju kunna spela så mycket som möjligt och göra mitt för laget. Samtidigt vill jag alltid utvecklas som spelare, så det är nog planen nu också, säger Kohonen.

Mika Kohonen inledde karriären i just Happee för mer än 20 år sedan. Kohonen var i Storvreta i tio år och blev utnämnd till världens bästa innebandyspelare fem gånger. Med Storvreta blev han svensk mästare fyra gånger och han har dessutom tre VM-guld med sitt Finland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!