Söndagen den 14 april inleds elitettan då Uppsala gästar Umeå i en tuff bortamatch. Efter det väntar hemmamatcher mot topptippade Kvarnsveden och Hammarby innan man gästar Skytteholm för match mot AIK. Fyra tuffa matcher väntar alltså på förhand innan Uppsala i omgång fem ställs mot nykomlingen Morön.

– Jag tror inte att någon match kommer att vara lätt under säsongen, men det är klart att de här lagen ser tuffa ut på pappret. Det här behöver dock inte nödvändigtvis vara sämre än någon annan lottning, säger Uppsalas Märta Säfström.

Är det rentav bra att möta de här lagen direkt?

– Varför inte? Det är kul att börja mot de tuffaste och se hur vi ligger till. Vi ska ändå mötas någon gång och förhoppningsvis har vi en bra försäsong med cupmatcher mot riktigt bra lag då vi kunnat spela ihop oss, säger Säfström.

Just premiären blir lite speciell då Märta Säfström ställs mot vännen Elin Åkerman som inför nästa säsong bytt Kalmar mot just Umeå.

– Det blir kul att möta Elin och Umeå är alltid bra. Jag tycker det är sjukt att de inte gick bättre förra året precis som vi. Sedan är det svårt att veta hur lagen är från år till år, det kan hända mycket på den här nivån så det är svårt att säga, säger Säfström.