En förlust i vattenpolo med 1–30 eller 2–22 brukar i vanliga fall inte firas. Men Sydkoreas purfärska damlandslags glädje visste inga gränser efter både tisdagens och torsdagens förlust mot Ryssland respektive Kanada.

Det känns fantastiskt. Det känns som att vi vunnit för vi har jobbat så hårt. Vi har kommit så långt. Jag känner mig lite som en vattenhjälte för Korea, sade spelaren Ryan Hanna Yoon efter dagens förlust mot Kanada.

Anledningen till den euforiska glädjen var tre gjorda mål framåt i VM-turneringen där Sydkorea efter tre matcher slutade klart sist i grupp B. Lagkamraten Kyung Da-seul bröt måltorkan vid underläge 0–27 i den andra gruppspelsmatchen mot Ryssland när hon kastade in reduceringen med full kraft.

Målet var Sydkoreas första i VM-sammanhang – men inte det sista.

Sydkorea, som inledde gruppspelet mot toppnationen Ungern i helgen och då förlorade med 0–64, följde upp 1–30 förlusten mot Ryssland med att bli utskåpade på nytt mot Kanada.

Sydkorea fick dock avsluta gruppspelet med nytt måljubel. Två gånger om.

Sydkoreanskorna höll nollan i över en minut innan kanadensiskorna fick hål på dem och de kanadensiska målen fortsatte sedan att trilla in. När ställningen var 17–0 satte Sydkorea sitt första mål i matchen och jublade på nytt, i ett möte som slutade 22–2.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel speldag för Sydkoreas matcher mot Ryssland och Kanada.