Luleå satte fart redan från början i mötet med Uppsala. Ligatvåan satte tidigt två treor på rad och gick snabbt upp i en 12–4 ledning. De var dessutom starka under korgarna och kunde plocka flertalet returer. Luleå trummade på och hade med sig en ledning på 17 poäng in i halvtid – en ledning som växte och slutsiffrorna skrevs till slut till 99–77.

– Vi kommer ut och är inte redo. När man spelar mot ett så pass bra lag gäller det att gäller det att vara på hugget och spela med en hög intensitet. Det gör vi inte och vi släpper in 32 poäng första tio. Det är på tok för dåligt, säger Uppsalas coach Kevin Gaines.

Samtidigt som Uppsala spelade Umeå, som innehar den sista slutspelsplatsen, en viktig bortamatch mot Borås. Det blev en högdramatisk drabbning som gick till övertid där Umeå vann till sist. Det innebär att man utökade avståndet ner till Uppsala från fyra till sex poäng. Fem matcher återstår innan grundserien är färdigspelad.

– Det enda vi kan göra är att fokusera på hur vi spelar framöver – vi kan inte kontrollera något annat, säger Gaines.

Bäste poängplockare i Uppsala blev Axel Nordström. Näst bäst blev Temjae Singleton som under säsongen snittat tre poäng per match. Mot Luleå satte han 15.

– Han gjorde sin klart bästa match för oss. Han har jobbat och slitit extremt hårt under säsongen så jag är väldigt glad för hans skull, säger Gaines.

pontus.stark@unt.se