När Falun kvitterade till 3–3 på straff i den 88:e minuten var det nog många som trodde att lagen skulle dela på poängskörden i mötet på Lugnet. Inte mycket hade hänt i den andra halvleken men vad det verkar sparade man krutet till slutet. På tilläggstid gick nämligen Jimi Heinonen till attack mot fyra Faluspelare. En av dem hakar upp honom i straffområdet och domaren blåser igen. Fram klev, efter lite om och men, Marcus Kumpuoja.

– Jag missade förra straffen och det är klart man funderade lite. Dessutom har jag ont i axeln efter en smäll på mittplanen – jag kan knappt lyfta armen, säger Kumpuoja till UNT direkt efter matchen och fortsätter:

– Då sa jag till Lundberg: ”Vill du skjuta?”. Han var tveksam och då frågade jag Teemu (Määttä) men han hade inte heller någon bra känsla. Då kände jag att jag måste ta den, säger Marcus Kumpuoja som dessutom blöder från ögonlocket efter smällen.

Sagt och gjort. Den finske landslagsmannen gjorde inget misstag från elva meter och sköt hem segern till Sirius.

– Nu får man fira lite. Kanske ta en öl och kyla ner axeln, säger Kumpuoja vars skada kommer att undersökas närmare under de kommande dagarna.

För Sirius lagkaptenen Victor Lundberg var det en speciell match. Han har fostrats i Falun och som lök på laxen återfinns även hans bror, Anton Lundberg, i motståndarlaget. På plats för att bevittna dramatiken fanns släkt, familj, fästmö, svärföräldrar och kompisar.

– Det var en riktig fanclub här idag. Svinkul att vinna framför dem och Västra sidan som sjunger på hela matchen, säger Lundberg.

Hur är det att möta brorsan?

– Det är speciellt. Vi fick mötas lite mer på isen den här gången. När vi möttes senast spelade han back men nu hade vi lite fler situationer i och med att han fick spela mittfältare idag, säger Lundberg.

Blir det några gliringar nu?

– Jag tror inte jag ska vara så jäkla glad när jag kommer hem, säger Lundberg ödmjukt.

Liberon slog två hörnor som till slut resulterade i att hemmamålvakten Max Bergström fick plocka boll ur nät. Sirius fortsatte med andra ord att vara effektiva på hörnor. I och med segern utökade Sirius avståndet till Falun som ligger nedanför kvalsträcket. Två poäng blev fyra och det var en viktig seger för att hålla sig borta från bottenstiden.

– Det betyder jättemycket, vi kollade på tabellen innan och det känns bra att ta med sig lite trygghet in i uppehållet.