Det blev 7–3 till Mora i den första matchen i bäst av fem, men i 34 minuter stod det och vägde – 2–1 till Mora.

Sirius var faktiskt på väg att göra riktig match av det här mötet i andra perioden när man både hade mycket boll och skapade många chanser.

– I andra perioden var vi bättre än Mora och förtjänade att vinna den. Det var i alla fall ingen 2–0-period. Det kändes surt att ligga under då, säger Siriustränaren Tobias Svensson, som var mycket nöjd med sitt lags spel under den delen av matchen.

– Vi hade kontroll på Moras spel, säger han.

En kvittering till 2–2 hängde nämligen i luften, men Uppsalalaget kunde inte förvalta sina ypperliga målchanser, och då går det som det oftast gör: Motståndaren gör mål. Två stycken på 25 sekunder:

x 3–1 efter 34.14. Målet kom när Sirius just blivit fullt lag efter en utvsining på Linda Englund. Mora skapade nästan ingenting i sitt powerplay.

x 4–1 efter 34.39 när Mira Wickman klappade in bollen från slottet.

Två blytunga mål för Tobias Svenssons lag. Mentalt svårt att komma tillbaka mot ett så pass bra lag som Mora, som vann grundserien.

Johanna Hall var en av de Siriusspelare som var nära att kvittera till 2–2.

– Det kändes som om andra perioden var våran. Vi fick stopp på deras diagonalspel, men tyvärr så satte vi inte chanserna som man måste göra mot ett så bra lag som Mora, säger Johanna Hall, som alltså hade flera bra kvitteringslägen.

– Hur många som helst ... Det ska i alla fall bli utdelning på något av dem, så det är klart att det är surt nu. Mora fick några skitkassar och vi inga alls, säger Johanna Hall på telefon från Mora.

Matchen avgjordes i den tredje perioden när femman och sexan kom för Mora, som sett över 60 minuter ändå fick jobba hårt för att vinna.

– Vi chansspelade litegrann i den tredje perioden. Vi gick ner på folk och satte en högre press, det var ju tre mål som måste hämtas upp, säger Tobias Svensson, som även plockade ut målvakten under slutminuterna.

Sirius gjorde ändå en riktigt bra insats mot grundseriens bästa lag.

– Vi har många positiva saker som vi tar med oss till matchen på söndag och då kommer det att bli en annan matchbild. Det är vår hemmaborg. Vi har något att bygga vidare på, säger Siriustränaren.