Laget nära läggas ned - nu i toppstriden

SK Iron var dagar från att läggas ned. Men till slut löste det sig - och nu är laget topplag i division tre.

Dags för nytt Upplandsderby i hockeytrean, den här gången mellan Iron och Östervåla.

Dags för nytt Upplandsderby i hockeytrean, den här gången mellan Iron och Östervåla.

Foto: TT

Ishockey2019-10-21 22:01

UNT-sporten fortsätter att sända från den lokala hockeytrean. Som tisdagkvällens match mellan Iron och Östervåla i Björklinge. Men det kunde lika gärna varit så att Iron inte spelat alls den här säsongen. Laget var dagar från att läggas ned i augusti. 
– Vi hade svårt att får ihop spelare. Det var på gärdsgården att vi fick ihop lag. Med fyra dagar till anmälan för att anmäla lag hade vi bara åtta spelare. Jag gick ut med en vädjan på sociala medier, och bestämde att om jag hade 15 spelare så skulle vi köra. Och vi fick ihop det. Jag måste ge beröm till de killar som var kvar från förra året, som uppmuntrade nya och nygamla spelare att lira. Grabbarna har tagit sitt ansvar där, säger Irons sportchef och tränare Jonas Wermenstam. 
Laget som sedan drog igång säsongen är främst en kompott av Iron-produkter och spelare från Uppsalaregionen. totalt har man nu 24 spelare. Säsongen har dock börjat bra. Iron har inlett med fyra segrar på de sex första matcherna. Bland annat besegrade man en av seriefavoriterna Tierp med uddamålet. 
– Det har gått bra. Jag tror det som kännetecknar vårt spel är att vi spelar efter vår egen förmåga. Vi spelar enkelt, och det är vi duktiga på. Det är viktigt att var och en sätter sin egen nivå, säger Jonas Wermenstam. 
I kväll ställs laget hemma mot Östervåla. Ett lag man mötte i försäsongens enda träningsmatch. Då vann Östervåla på straffar. 
UNT sänder matchen direkt på unt.se med start 19.20. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om