Vardagssysslor måste skötas mellan träningar och matcher och Linus Sandin står och tvättar när UNT når honom hemma i Ängelholm. Han klagar inte. Hockeymässigt går det ju bättre än någonsin för 22-åringen från Alunda som är inne på sin andra raka SHL-säsong sedan han lämnade Almtuna i allsvenskan.

– Jag tycker att jag tagit kliv på alla plan. Jag har blivit snabbare, tar snabbare beslut och fysmässigt känner jag mig starkare. Jag är mycket mer bekväm på isen, säger Sandin på telefon om utvecklingen.

Efter att spenderat junioråren i Modo kom Sandin tillbaka till Almtuna för två säsonger sedan. Det slutade med 31 gjorda poäng, varav 13 mål. Debutsäsongen i SHL i fjol handlade om att acklimatisera sig på en högre nivå. Och den här säsongen har han med åtta matcher kvar att spela av grundserien redan kommit upp i 13 fullträffar – fler än någon annan i Ängelholmslaget.

Sitt första hattrick som seniorspelare kom hemma i Lindab Arena mot Mora i lördags. 1–0, 4–0 och 5–0 var målen som samtliga hade Sandin som målskytt.

– På det första stod jag på bortre stolpen och fick en fantastisk pass av Taylor (Matson), det andra var ett friläge som jag lade upp högt och det sista var ungefär som det första när jag fick en riktigt bra passning av Lucas (Elvenes), berättar Linus.

Hur många kepsar kastades in?

– Det var inte många. Inte någon tror jag. Men det är alltid roligt att göra mål och det har rullat in några på slutet.

Under Sandins år i Almtuna blev det slutspel efter en åttondeplats. Förra säsongen slutade laget fyra och var allsvenskans största positiva överraskning. I år har hissen gått rakt ned för forwardens gamla lagkompisar. Han känner en hel del spelare i Ais, både från tiden i ungdomslag och i a-laget.

– De spelar med kniven mot strupen nu i varje match. Men det är som det är och nu gäller det att ta det match för match.

Annat är det med Rögle som gör en riktig bra säsong och har häng på en direktplats till kvartsfinalspelet. Och enligt Sandin har han och lagkompisarna mer att ge.

– Vi har lagt in en växel till nu och har spelat bra hockey. Vi åkte på en käftsmäll borta mot Färjestad (1–6) men annars har det varit riktigt bra på slutet. Nu har vi tänkt lägga i en växel till.

Vad som händer nästa säsong vet han inte. Han har ett utgående kontrakt och säger sig inte fundera så mycket. Fokus är på resterande del av den här säsongen, en avslutning som kan bli riktigt rolig. För Rögle. Och för Linus Sandin.