Yaldir spelade i Gusk förra säsongen och utvärderades länge och väl av Sirius innan han till slut fick ett nej. Under våren har han spelat i Karlslund och gjort det så pass bra att han nu alltså säljs till den turkiska klubben Etimesgut Belediyespor.

– Flera turkiska klubbar fick upp ögonen för mig under våren trots att jag inte gjorde så mycket poäng. Det kom intresse innan uppehållet från flera klubbar där den tredje högsta ligan var den högsta nivån. Jag skrev på i dag (måndag), men vi kom överens för ett tag sedan, säger Yaldir på telefon från Turkiet.

Etimesgut Belediyespor spelar alltså i den turkiska tredjeligan och kommer från huvudstaden Ankara.

– Jag har inte riktigt landat än, jag vet inte vad jag har gjort. Det känns som ett steg i rätt riktning för mig att bli värvad av en turkisk klubb. Det blir ett nytt och roligt äventyr, säger en glad Yaldir.

Yaldir anslöt till klubbens träningsläger under söndagen och började träna med sin nya klubb under måndagseftermiddagen. Seriepremiären sker den 2 september.

– När man kommer till ett nytt land, även om det är mitt hemland, så gäller det att komma in i det så snabbt som möjligt. Jag måste lära mig fotbollen här och sedan är det upp till mig att ta en tröja och leverera direkt, säger Uppsalasonen.