Ekholm hade, likt laget, en tuff vår men hittade sedan rätt då hon flyttades in som mittback tillsammans med Jessie Davis under säsongens andra halva. Ekholm har pendlat från Stockholm under hela året och jagats av samtliga Stockholmslag i elitettan sedan säsongen tog slut. Nu står det klart att Ekholm flyttar tillbaka till Hammarby efter bara ett år i Uppsalatröjan.

– Jag förstår hennes situation med kille och studier i Stockholm så för mig är det inga konstigheter även om det är tråkigt att tappa henne så klart, säger tränaren Jonas Valfridsson.

Mittbackskollegan Jessie Davis har återvänt till USA och är den enda av amerikanskorna som eventuellt skulle kunna vara aktuell för spel i Uppsala nästa säsong.

– Hon simmar i bakvattnet någonstans, men vi för diskussioner med andra mittbackar. Det är en post vi behöver titta på och vi har kontakt med olika spelare, säger Valfridsson.

En som dock blir kvar i Uppsala är Stina Huss. Ytterback har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong och kommer då permanent att tillhöra A-laget.