Efter att Dalkurds mångårige målvakt Frank Pettersson lämnat klubben för Jönköpings Södra i superettan har posten varit tom hos den allsvenska nykomlingen då även Robertino Kljajic har lämnat.

När laget drog igång träningen efter julledigheten på Österängens IP fanns ett nyförvärv med.

Sixten Mohlin från Malmö FF.

Artikelbild

| Henrik Löfkvist och Sixten Mohlin.

Den 21-årige målvakten var förra säsongen utlånad till division I-klubben Kristianstad.

Men nu blir det allsvenskan – med Dalkurd.

Utlåningen gäller för hela den kommande säsongen.

– Det ska bli spännande och en rolig utmaning att få spela i allsvenskan och slåss med de stora lagen. Det blir ett steg upp och nu får man kriga om förstaplatsen och jag hoppas på det bästa, säger Sixten Mohlin som tidigare även har varit utlånad till Västerås SK.

Artikelbild

| Sixten Mohlin.

Du känner att du är redo att ta steget från division I?

– Ja, jag känner att jag är redo för det steget, men man kanske inte ska snacka för mycket utan visa det i stället.

Hur vill du beskriva dig själv som målvakt?

– Jag är bra med fötterna, spänstig och ganska spelintelligent skulle jag säga.

Med på träningen fanns två provspelare. Den 19-årige målvakten Victor Jacobsson från division IV-klubben LB07 samt den 22-årige vänsterbacken Azad Odabasi, som tillhör schweiziska Stade Nyonnais (tredjeligan).

– Victor ska träna med oss den är veckan. Azad tränade med oss redan innan ledigheten och han ska också vara här en vecka, säger Adil Kizil.

Utöver en till målvakt vill Dalkurd framöver att göra klart med en anfallare, en vänsterfotad mittback och en högerback.

– Förhoppningen är att i alla fall ha två av dem här senare under veckan. Det tror jag kommer att ske också, säger Kizil.

Laget skyttekung från i fjol i superettan, Richard Yarsuvat (gjorde 17 mål), är fortsatt utan kontrakt och fanns inte med på träningen.

– Det är ingenting klart med honom, men han är inte här i dag. Sedan får vi se, fortsätter sportchefen som tidigare har berättat att han vill förlänga med anfallaren.