Den 18 augusti i år invigdes IFU Arena, en toppmodern anläggning innehållandes fem innebandyarenor och en friidrottshall. Summan för jättebygget landade på över 300 miljoner kronor.

– Det är som på julafton när man var liten och fick öppna paket, sade arenans vd Tomas Grönberg i samband med invigningen.

Men på måndagskvällen, knappt två veckor efter invigningen, var tongångarna inte lika glada när regnvatten plötsligt började läcka in i jättebygget. Mattias Holmgren som var på plats i arenan under måndagskvällen berättar för UNT att det regnade in på ett flertal ställen i hallen, bland annat i den stora huvudarenan.

– Det var inga jättestora mängder men det känns oroväckande att det läcker över huvud taget. Det var flera som var här som reagerade på det, säger Mattias Holmgren.

– Jag vill inte vara någon som gnäller men det känns känns inte jättebra att det kan hända.

Även på Twitter kommenterade flera personer händelsen på måndagskvällen. "Det läcker alltså in i nya IFU Arena. Både i tak och vägg. Ska man skratta eller gråta?", skrev en person. "Nya fina IFU Arena läcker alltså in från taket in på A-planen. Är det inte det ena så är det något annat", kommenterade en annan.

Tomas Grönberg kunde på tisdagsmorgonen bekräfta uppgifterna om att det regnat in vatten på bland annat huvudarenan och i anläggningens restaurang.

– Det stämmer att det har regnat in på ett par ställen, men jag vet inte riktigt omfattningen av det här än. Som jag förstår det har det regnat in vid takkanten och genom en röklucka, säger Tomas Grönberg.

Hur kan det här hända?

– Det undrar vi också. Vi har haft kontakt med NCC och deras underleverantörer som ska kolla på det här direkt. Men jag tror inte att något har förstörts och jag är mest glad att vi upptäckte det nu. Jag känner ingen oro alls för det här.

Enligt Tomas Grönberg var vattnet upptorkat på tisdagsmorgonen och igenting ska ha skadats i samband med regnläckorna. Någon risk för att mögel ska bildas i arenans väggar av träkonstruktion är han heller inte orolig för.

– Vatten kan krypa in i de minsta springorna, och vi har ett tak som är 20 000 kvadratmeter. Jag kan tänka mig att det är svårt att upptäcka något sådant här under besiktningen.

Den 7 september kommer Sveriges basketlandslag att spela en av sina EM-kvalsmatcher i den nya arenan – en match som ett nytt regnoväder inte kan stoppa.

– Nej, det finns ingen risk för att matchen inte ska kunna spelas, säger Tomas Grönberg.