När Almtuna såg om sitt hus inför den här säsongen riktade man tidigt blickarna söderut. Från Blekinge och Kallinge/Ronneby kom första nyförvärvet i form av en skåning med näsa för poängproduktion. I grundserien av hockeyettan smällde han in 23 mål på 40 matcher och passade fram till ytterligare 36 mål. Och mål blev det direkt i debuten i Ais när Lunsjö hittade rätt mot Djurgården. Poänggörare är välkomna i alla lag på alla nivåer, men Lunsjö säger sig inte vara i Uppsala för att enbart göra en massa poäng. Han vill lika mycket vara fysisk och jobba hårt.

– Jag vill vara en spelare som laget, spelare och ledare, litar på. Göra jobbet varje dag.

Och det har redan uppfattats från tränarhåll.

– Han har överraskat. Vi vet att han är lurig och skicklig med pucken men han har varit överraskande frän. Han är ändå ifrån division I men har vågat ta för sig direkt från start, berömmer Martin Gudmundsson.

I senaste träningsmatchen mot Västerås i förra veckan matchades han ihop med Lucas Sandström och Almtunas namnkunnigaste nyförvärv, Tony Mårtensson. Den kedjan får nytt förtroende till matchen mot Timrå hemma på onsdagskvällen.

– Vi hade bara gjort två träningar innan Vik-matchen men nu har vi tränat ihop ett tag. Jag tycker att jag och Lucas är rätt lika även om han är mer fysisk. Men båda är små och ettriga, säger Lunsjö efter tisdagens träning i Gränbyhallen och lägger till att Mårtensson gärna får ha pucken mest i formationen.

Kanske kan trion, och hela Almtuna, visa upp sig från en bättre sida nu än som var fallet i den för hela laget mediokra insatsen mot Västerås.

– Västeråsmatchen handlade om en inställningsfråga. Ibland blir det såna matcher, säger Lunsjö.

Han började karriären i Helsingborgs HC, men senare tog han klivet lite norrut till Ängelholm och J20-spel i Rögle. I Rögle står han även noterad för 22 SHL-matcher och ett mål. Efter två seniorsäsonger i ettan känner han sig nu redo för allsvenskan.

– Jag känner att jag hänger med i tempot, säger han

Almtuna möter alltså SHL-nykomlingen Timrå på onsdagskvällen. Redan dagen efter väntar ny träningsmatch på hemmaplan när man tar emot Södertälje. Oscar Fröberg vaktar målet mot Timrå och Arvid Ljung mot Södertälje. På backsidan saknas två spelare då Jacob Ragnarsson och Simon Johansson är borta på juniorlandslagsuppdrag.