Bengt Ljundahl är regerande europamästare i pro stock. I dag kan han säkra en ny titel på Tierp Arena.

– Vi gjorde ganska bra ifrån oss, jag var snabbast i alla tre racen och kvaletta, men det var väl ändå inte riktigt som vi hade tänkt oss. Jag hade nog hoppats på några hundringar till tidsmässigt. Jag är väl inte riktigt nöjd med tiderna och min egen prestation i sista rundan, sammanfattar Bengt Ljungdahl lördagens tävlingar.

Trots att han inte var riktigt nöjd så plockade han hem 13 av 15 möjliga EM-poäng i kvalet, och kan, om allt går som han vill säkra en ny EM-titel i dag.

– Går vi långt så kan vi säkra i morgon (läs i dag), vi leder totalt, säger Bengt Ljungdahl, som främst utmanas av svenske kollegan Stefan Ernryd.

Ljungdahl tror att mycket kommer handla om den mentala biten för att kunna gå långt, och vinna dagens race.

– Det är en fokussport, och man måste hela tiden göra sitt jobb, du har ingen möjlighet till att göra några misstag. Men det gäller att fokusera på sig själv, och kan jag få mig själv och bilen att prestera så är jag snabbast, vi har varit snabbast i alla race hittills i år förutom Hockenheim, säger Bengt Ljungdahl som är från Delsbo i Hälsingland, men som numer bor på Ingarö i Stockholm.

Ljungdahl kör en camaro och har kört på Tierp Arena sedan arenan öppnade.

– Det är en fantastisk anläggning och en rolig publik. Jag gillar att köra här, säger Bengt Ljungdahl, som kört dragracing sedan 2010.

Men för att vinna i dag gäller det att plocka fram det lilla extra.

– Det är inte läge att laborera för mycket. Bilen kändes fantastiskt bra i dag, och nu är det bara att gå in sin egen bubbla, säger Bengt Ljungdahl.