Léman direkt in i hetluften igen

Han har spelat en match sedan i april. Under måndagen skrev Jonathan Léman på för Almtuna igen och kastades direkt in i hetluften.

Jonathan Léman var tillbaka i Almtunatröjan igen.

Jonathan Léman var tillbaka i Almtunatröjan igen.

Foto: Håkan Lundh/UNT-arkiv

Ishockey2019-11-11 21:44

För att vara första matchen på över ett halvår såg det oförskämt bra ut för Léman på isen. Backen låg bakom mycket framåt för Almtuna i sin comeback.

– Det kändes helt okej, det var kul att lira igen. Det var väl lite ovant i vissa situationer med timing och sådant, men helt okej, säger han själv efter matchen. 

Hur snabb var processen?

– Det har gått väldigt fort faktiskt, det var några timmar bara. 

Léman hade egentligen ett kontrakt med Almtuna över även denna säsong, men kontraktet bröts när Almtuna åkte ur allsvenskan i fjol och något nytt kontrakt skrevs aldrig. Léman har sedan dess tränat med Almtunas J20-lag, hockeygymnasiet och på egen hand i väntan på att något ska dyka upp.

– Det har fungerat väldigt bra, det är ett bra driv och fart på deras träningar också med bra spelare så det har gått bra ändå, säger Léman. 

Backen har haft andra alternativ under tiden som han valt att tacka nej till.

– Jag ville att det skulle kännas helt rätt om jag skulle sticka i väg på något. Jag har alltid fört en lätt dialog med Almtuna under hela tiden också så vi vet var vi har varandra. Jag kände att det skulle vara kul att vara hemma och är tacksam för att Almtuna ville ta in mig igen, säger Léman utan att vilja berätta vad han tackat nej till under tiden. 

Léman började matchen mot Södertälje som sjundeback, men fick mer och mer istid ju längre matchen gick. 

– Det får inte se ut som i första perioden utan vi måste spela som i andra och tredje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!