En av dem som lämnade störst avtryck var högeryttern Johan Andersson, som även växlade över till vänsterkanten vid ett par tillfällen. 19-åringen, som gör sin andra säsong i Sirius a-trupp, kvitterande till 1–1 genom att trycka in en frisparksretur bakom AFC-målvakten Joshua Wicks i den tolfte spelminuten. Utöver det låg han bakom både 2–1-målet (Niklas Busch Thor i 29:e) och 3–1-målet (Kim Skoglund i 50:e) och hyllades av tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

– Jag är nöjd med min insats. Jag tycker att jag fick ut det jag ville och det var enkelt att spela. Det var bara glädje, säger Andersson som har fått starta i samtliga matcher i svenska cupen under vintern.

Känner du att du har tagit en plats i startelvan – på riktigt?

Artikelbild

– Det har jag inte tänkt på. Jag fokuserar bara på att jobba hårt varje match jag spelar, oavsett om det är med a-laget eller med U21. Men jag gillar att leverera som i dag, fortsätter högeryttern som liksom ett par lagkamrater har ingått i en nystartad intern träningsgrupp under vintern som har tränat extra i gymmet för att stärka fysiken.

– Jag tror inte jag har gått upp något kilo däremot har jag omvandlat ett par kilon i fett tiill muskler, säger han.

Sirius tränare Kim Bergstrand har märkt av utvecklingen hos talangen – på ett helt annat plan.

– Nu har Johan förstått vad det handlar om att spela på elitnivå. Han är mer medveten om vad som krävs än tidigare, säger han och nämner snabbheten och avsluten som Anderssons starkaste egenskaper.

Artikelbild

Apropå lokalt så fick Gustav ”GT” Thörn (född 1997) spela sin första tävlingsmatch från start för Sirius. Normalt är Thörn mittback. Nu fick han chansen som vänsterback. Trots att han är högerfotad.

– Jag var väldigt nervös i början. Men jag tycker att jag kom in i det mer och mer. Sedan var jag väldigt trött i slutet av matchen, säger Thörn.

Artikelbild

Sirius fick annars en mardrömsstart på matchen där gästernas nyförvärv Othman El Kabir slog ett inlägg som målvakten Lukas Jonsson tippade i ribban och in i mål.

Som väntat vann Elfsborg hemma mot jumbon Brommapojkarna och säkrade avancemanget till kvartsfinal i svenska cupen. Matchen i Borås slutade 1–0.