I sin första start för säsongen tog det bara sex minuter för Hannah Lichtenstein att göra mål.

Det blev början på Gusks målkalas på bortaplan mot tabelljumbon Gustafs.

– Inför matchen visste vi att vi nog skulle vara det spelförande laget och så blev det. Vi hade rätt inställning och motivation matchen igenom. Det har blivit ett signum att göra mål tidigt och då blir det lättare för oss och svårare för motståndarna som hamnar i uppförsbacke. Vi är effektiva och vill döda matchen tidigt och det är jättebra, säger Niclas Hedström, tränare i Gusk.

Gustafs – som inför lördagens match släppt in 38 mål på inledande fem omgångarna av serien – fortsatte att ha det tungt då Gusk öste på framåt.

I den 25:e minuten satte Sanna Öhlund 2–0 och två snabba mål på fyra minuter i början av andra halvlek dubblade ledningen.

– Vi fortsätter att rulla boll och maler på framåt genom att skapa chanser. Liter mer skärpa så hade vi kunnat göra fler mål men i det stora hela är vi nöjda med insatsen, säger Niclas Hedström.

Med elva minuter kvar att spela satte Hanna Sjöström 5–0 som blev slutresultatet. Därmed fortsätter Gusks fina start på säsongen med bara en förlust på de sex första matcherna.

Det gör att laget står på 15 inspelade poäng och i nästa omgång ställs klubben mot Sollentuna på hemmaplan.

– Vi har en bred trupp och det är flera spelare som inte spelat lika mycket innan som kommer in i dag och gör det bra. De visar att de är med och krigar om speltid och det var roligt att se, säger Niclas Hedström.