Uppsala lyriska över publiken

Den bästa publiksiffran för damfotboll sedan 2012. Uppsalas spelare var lyriska efter matchen på Studenternas.

1 139 personer tog sig till Studenternas.

1 139 personer tog sig till Studenternas.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Fotboll2019-09-14 18:27

1 139 personer tog sig till Studenternas för att se Uppsala besegra AIK under lördagen. En siffra som dels är 300 personer starkare än i motsvarande möte på Friends Arena i våras, då AIK:s herrar dessutom spelade kort innan, men också den bästa för damfotboll sedan 2012 i Uppsala.

– Det var fantastiskt med publiken, det var så roligt. Tänk om det vore såhär varje match, säger segerskytten Cassandra Korhonen.

Det här var Uppsalas första match på Studenternas sedan man bildades under vintern 2016. Tanken är att laget nästa säsong ska flytta permanent till arenan där man undertecknat ett intentionsavtal. Publiksiffran mot AIK var nästan 1 000 personer bättre än snittet man har haft på Löten under säsongen.

– Det var jättekul att det var så mycket folk. Nu har Uppsalapubliken visat att de kan komma och det tycker jag att de ska fortsätta med. Jag tycker att vi visade upp att vi kan bjuda på riktigt bra matcher. Det kommer att vara väldigt spännande i höst så jag hoppas folk fortsätter att komma, säger Märta Säfström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!