I den andra och avgörande semifinalmatchen mellan Vetlanda och Rospiggarna var olyckan framme för Rospiggarnas Andreas Jonsson.

I matchens tolfte heat – i stort underläge för Hallstavikslaget – krokade Jonsson ihop med lagkamraten Max Fricke och Jonsson blev länge liggandes på grusovalen i Vetlanda.

Ambulansen kom in på banan och Rospiggstjärnan tvingades lämna matchen i densamma.

– Han slog halsen i styret i kraschen, och hade svårt att andas. Jag åkte med honom till sjukhuset i Eksjö, men kunde åka hem till Hallstavik under natten, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Det är ännu oklart hur allvarligt det är med Rospiggstjärnan.

– Han ska träffa en läkare snart igen och de ska gå ned i halsen och titta, om något är skadat. Det är svårt att säga något nu, säger Teurnberg, som inte varit med om någon liknande tidigare.

– Som de sade på banan i går; Slår man i handen svullnar det och man ser direkt var det är för skada. Slår du i halsen, adamsäpplet i det här fallet, svullnar det också, säger Mikael Teurnberg.

Kraschen var symptomatisk med Rospiggarnas semifinal som helhet. Det gick inte som tänkt mot Vetlanda och man var aldrig nära att hota hemmalaget.

– Jag gjorde det jag kunde, men det kändes svårt redan från början. Ska det funka mot ett lag som Vetlanda ska allt flyta på och helst ska det strula för dem. Det gick inte alls vår väg kan man säga.

Han analysera inte matchen mer än så.

– När man förlorar så här stort är det inte någon idé att analysera sönder det.

En sak står dock klar: Att en stjärna som Jason Doyle möjligen hade tankarna någon annanstans? På Friends på lördag kan han ta ett stort steg mot det efterlängtade VM-guldet.

– Doyle kör för ett VM-guld och även om han inte försöker gå händelserna i förväg och tänka på något annat är det svår. Han är inte mer än människa. Men vi ska inte klaga på Doyle, han är en lagmaskin utan dess like och har räddat oss åtskilliga gånger den här säsongen.

Mikael Teurnberg pratar hellre framtid.

– Vi har kontrakt med Jason Doyle och jag har lite andra namn på gång, det kommer att bli något nytt namn. Det behövs. Jag jobbar ganska hårt just nu, det kommer att bli en del förändringar, så är det.