Det var i den första halvleken som Niklas Busch Thor kom i kläm mellan två Karlstadspelare. I halvtid fick han utgå med stora smärtor i revbenen och då pratades det om en eventuell konvalescenstid på upp till sex veckor. Under måndagen var Sirius tillbaka i träning - och Niklas Busch Thor tränade fast utan kontakt.

– Jag mår ganska bra givet förutsättningarna. Vissa grejer gör ont, men jag kunde vara med på rätt mycket. Det är mycket mer positivt än vi trodde. Känslan har varit ganska bra, men vissa grejer gör extremt ont som att nysa till exempel. Det är lite udda, att man kan spela fotboll, men inte nysa, säger Busch Thor.

Det är oklart när Busch Thor kan vara tillbaka, vill det sig riktigt väl kan det bli spel redan i helgen mot Halmstad.

– Det verkar mer vara en kontusion, en smäll mot muskeln. Vår lagläkare Jakob pratar om att det kan vara en spricka, men han tror på att Niklas kan lira fullt inom två veckor. Smärtan är det som styr allt, har vi tur så får vi se på fredag men jag skulle nog säga att det ser ut som han får följa tvåveckorsplanen, säger Sirius naprapat Anton Hagberg.

Sirius skadelista krymper samtidigt sakta, men säkert. Christer Gustafsson är tillbaka i spel igen och när det gäller Ian Sirelius är det nu konstaterat att det handlar om en överansträngning snarare än bristning. Daniel Jarl, som haft ont i vaden, ska förhoppningsvis gå in i träning igen på torsdag och lär därmed inte vara redo för spel redan på lördag.

En bit från spel återfinns fortsatt Sam Lundholm, Stefano Vecchia, Sylvin Kayembe samt Robert Åhman Persson.

– Med Vecchia ökar vi belastningen. Han körde ett träningspass fullt med laget nu och vi får se hur knäet svarar på det. Det är ett belastningskänsligt knä och en hård konstgräsplan på Löten gör det svårt att gå ut och spela fulla träningar. Han kommer dock att vara spelklar till säsongsstart , säger Hagberg och fortsätter:

– Sylvin får svar på onsdag på det andra ultraljudet han har gjort på baksidan. Om det ser bra ut kan han gå in i träning snart igen. "Råp" gjorde första fulla träningen under måndagen och där måste vi jobba med belastningen. Det är framför allt till seriestart som han ska vara helt redo. Vi hade kunnat pressa honom nu, men vill ha en så bra grund som möjligt på honom.

Vad gäller Sam Lundholm är det fortsatt oklart när han kommer att kunna vara tillbaka.

– Det ser bättre ut och går åt rätt håll, men det tar tid och är en sur skada, säger Anton Hagberg.